Linguine s rajčaty a kapary
Suroviny
- 500 g Těstoviny Linguine
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 7 g
- Sodík 65040 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 337.5 mg
- Vláknina 7404 mg
- Vitamín A 7404 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli,solené kapari opláchnuté pod vodou a sušené oregano.Restujeme dokud cibule nezměkne.Přidáme oloupaná a nasekaná rajčata,najemno nasekanou čili papričku a jemně nasekanou petrželku.Osolíme a opepříme.Vaříme dokud rajčata nezměknou.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme k omáčce.Dvě minuty prohříváme za stálého míchání.
-
3
Podáváme horké.