Gratinované kotlety s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1555 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 129 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 415.9 mg
  • Draslík 2154.3 mg
  • Vláknina 8175 mg
  • Vitamín A 8175 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety vykostíme, po stranách nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Přendáme na pekáček nebo zapékací misku, potřeme česnekem a poklademe plátky rajčat.

  • 2

    Zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a vložíme pod horký gril nebo dobře vyhřáté trouby, gratinujeme až se sýr roztaví.

  • 3

    Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži a zeleninový salát.

Komentáře k receptu