Vepřové kotlety s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 2.25 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 10 ks Hřebíček
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 šálek Džus pomerančový
  • 0.5 šálek Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 617.8 mg
  • Vláknina 4197.5 mg
  • Vitamín A 4197.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kotlet ořežeme tuk a vyškvaříme ho. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, podlijeme vodou a 15 až 20 minut dusíme po obou stranách dozlatova.

  • 2

    V pomerančovém džusu rozmícháme cukr, škrob, sůl a jogurt, přidáme skořici, hřebíček a pomerančovou kůru, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne hladká omáčka.

  • 3

    Přecedíme ji, k masu přidáme dílky pomeranče a podáváme.

Komentáře k receptu