Vepřové kotlety s pomerančem
Suroviny
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 2.25 kávová lžička Solamyl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 10 ks Hřebíček
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 šálek Džus pomerančový
- 0.5 šálek Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 6 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 617.8 mg
- Vláknina 4197.5 mg
- Vitamín A 4197.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kotlet ořežeme tuk a vyškvaříme ho. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, podlijeme vodou a 15 až 20 minut dusíme po obou stranách dozlatova.
-
2
V pomerančovém džusu rozmícháme cukr, škrob, sůl a jogurt, přidáme skořici, hřebíček a pomerančovou kůru, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne hladká omáčka.
-
3
Přecedíme ji, k masu přidáme dílky pomeranče a podáváme.