Vepřová kýta dušená na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Šunkový salám
  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2004 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 345.9 mg
  • Draslík 3837.5 mg
  • Vláknina 88412.4 mg
  • Vitamín A 88412.4 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu otřeme, protkneme klínky salámu, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Kýtu vyjmeme a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 2 dl piva a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme kýtu, koření a dusíme, občas podlijeme výpekem.

  • 2

    Když je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme na porce.

  • 3

    Z výpeku odstraníme zrnka koření, vmícháme protlak a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem.

  • 5

Komentáře k receptu