Žemlové knedlíky se syrovými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 330.4 mg
  • Vláknina 4126 mg
  • Vitamín A 4126 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jednu žemli jedna středně velká brambora.

  • 2

    Žemle nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme, přidáme žemle a dobře propracujeme.

  • 3

    Rukou namočenou do mouky, tvoříme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm.

  • 4

    Vložíme do vroucí, osolené vody a vaříme 8 minut, po uvaření necháme vcelku.

Komentáře k receptu