Smažená treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 80 g Vejce slepičí
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tuk
  • 80 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1455 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 113.9 mg
  • Draslík 664.5 mg
  • Vláknina 3344 mg
  • Vitamín A 3344 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 2

    Obalené ryby smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu