Spaghetti s černými lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 150 g Lanýž
  • 4 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 387.6 mg
  • Vláknina 5929.8 mg
  • Vitamín A 5929.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže na povrchu oškrábeme,omyjeme,dobře osušíme.Na pánvi rozpálíme olej,stlumíme plamen a přidáme nastrouhané lanýže.Dobře promícháme a přidáme napůl překrojený česnek a filety ančoviček,které na pánvi rozmačkáme vidličkou,aby se rozpadly.Opět dobře promícháme.Dáme pozor,aby olej nezačal vřít a česnek se nespálil.Sundáme z ohně.Ochutíme solí a pepřem.Těstoviny uvařené dle návodu na obalu a scezené dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme lanýžovou omáčkou,promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu