Treska pečená na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 633.7 mg
  • Vláknina 2069 mg
  • Vitamín A 2069 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme kostí, očistíme je a omyjeme. Maso nakrájíme na porce, kolmo přes hřbet je nařízneme a do zářezů vložíme plátky omytého citronu.

  • 2

    Tresku osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pánve s tukem a v troubě rychleji opečeme. Při pečení přeléváme výpekem.

  • 3

    Před vyjmutím z trouby přidáme máslo a rybu přelijeme výpekem s máslem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu