Kapr smažený v žampionovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 399.2 mg
- Vláknina 839.5 mg
- Vitamín A 839.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme.
-
2
Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté mouky, očištěných, omytých a na plátky nakrájených žampionů a trochy oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
-
3
Po usmažení kapra ihned podáváme.