Husí stehna v šouletu ( pro 2 osoby )

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hrách loupaný
  • 100 g Rýže loupaná
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sádlo škvařené
  • 1 ks Strouhanka
  • 2 ks Husí stehna
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2942 kcal
  • Sacharidy 206 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 195533 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 175 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 460.4 mg
  • Vláknina 21885 mg
  • Vitamín A 21885 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočíme hrách do studené vody, aby nabobtnal. Druhý den uvaříme rýži i hrách, každé zvlášť. Hrách vaříme ve stejné vodě, ve které byl namočený.

  • 2

    Stehna potřeme zázvorem a solí utřeným s česnekem.

  • 3

    Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni připravená stehna a dusíme do měkka.

  • 4

    Do zapékací mísy dáme uvařený hrách smíchaný s rýží a šťávou z masa. Dle potřeby směs okořeníme a osolíme. Dušená stehna zasuneme do směsi tak, aby vyčnívaly jen stehenní kosti. Povrch posypeme strouhanou houskou a pokapeme sádlem. Necháme zapéct v troubě tak dlouho, až povrch zrůžoví.

Komentáře k receptu