Rybí file na čínský způsob
Suroviny
- 350 g Rajčata
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Čínské koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pažitka
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Chléb konzumní
- 0.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 401 mg
- Vláknina 5983.3 mg
- Vitamín A 5983.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sůl,koření a mouku. Rybí řízky obalíme v této směsi, ve vajíčku a v rozdrobeném chlebu.
-
2
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Smaženou rybu dáme okapat na ubrousek a uchováme v teple.
-
3
Nakrájenou cibulku a rajčata zbavená semínek a nakrájená osmahneme na másle. Po jedné minutě přidáme sójovou omáčku. Usmaženou rybu přelijeme vzniklou omáčkou.
-
4
Ozdobíme nakrájenou paprikou,pažitkou a můžeme podávat.