Dušené ledvinky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.5 mg
- Draslík 356 mg
- Vláknina 526 mg
- Vitamín A 526 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opepříme a s bobkovým listem vložíme na rozpuštěné máslo. Osmahneme, podlijeme trochou vývaru (nebo vody) a dusíme.
-
2
Když jsou ledvinky měkké, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, rozředíme a krátce povaříme.
-
3
Nakonec vyjmeme bobkový list, podle chuti osolíme a přilijeme víno.