Zbojnická pečínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 51.9 mg
- Vláknina 1074.5 mg
- Vitamín A 1074.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2530.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Střídavě s klobásou a cibulí nakrájenými na kolečka napichujmeme na jehlu.
-
2
V pekáči roztavíme nakrájenou slaninu, vložíme připravené jehly a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a přelijeme přes maso, které jsme sundali z jehel.