Mango se sladkou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 10 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 300.6 mg
- Vláknina 6260 mg
- Vitamín A 6260 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži namočíme přes noc do studené vody.Ráno rýži scedíme a rozprostřeme v rovnoměrné vrstvě v napařovátku vyloženého gázou nebo plátnem a necháme asi dvacet minut dusit,aby rýže změkla.
-
2
Z kokosového mléka sebereme lžící sraženinu a zbytek nalijeme do hrnce.Přidáme cukr a sůl a za stálého míchání vaříme dokud se cukr nerozpustí.Potom tekutinu slijeme do mísy a necháme vychladnout.
-
3
Rýži vyklopíme do mísy a zalijeme oslazeným kokosovým mlékem.Navrch položíme mango,které i s dužinou nakrájíme na dílky.Pokapeme sraženinou z kokosového mléka, ozdobíme nakrájenou limetkovou kůrou a můžeme podávat.