Telecí na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 550 mg
- Vláknina 1157.5 mg
- Vitamín A 1157.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vývarem a dusíme.
-
2
K poloměkkému masu přidáme očištěné, nakrájené žampiony a dusíme doměkka.
-
3
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu procedíme a zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme maso.
-
4
Nakonec přidáme kousek másla.