Dušené telecí s citronovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mrkev kořen
  • 200 g Telecí plec
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 491.3 mg
  • Vláknina 6105.5 mg
  • Vitamín A 6105.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle spolu s nakrájenou zeleninou.

  • 2

    Přidáme mouku, zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 3

    K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, vývar, aby bylo maso zakryto a ještě povaříme.

  • 4

    Hotovou omáčku přecedíme a před podáváním plátky masa posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.

Komentáře k receptu