Dušené telecí s citronovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 35 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 491.3 mg
- Vláknina 6105.5 mg
- Vitamín A 6105.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle spolu s nakrájenou zeleninou.
-
2
Přidáme mouku, zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme.
-
3
K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, vývar, aby bylo maso zakryto a ještě povaříme.
-
4
Hotovou omáčku přecedíme a před podáváním plátky masa posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.