Telecí na celeru a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 836.8 mg
- Vláknina 4820 mg
- Vitamín A 4820 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, celer, podlijeme vývarem a dusíme.
-
2
K poloměkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a dodusíme.
-
3
Hotovou šťávu prolisujeme, přisladíme a okyselíme citronovou šťávou. Krátce povaříme. (Pro zjemnění můžeme přidat smetanu).