Telecí na celeru a rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Telecí plec
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 836.8 mg
  • Vláknina 4820 mg
  • Vitamín A 4820 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, celer, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 2

    K poloměkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a dodusíme.

  • 3

    Hotovou šťávu prolisujeme, přisladíme a okyselíme citronovou šťávou. Krátce povaříme. (Pro zjemnění můžeme přidat smetanu).

Komentáře k receptu