Kuře po dánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 500 g Kuře
  • 0.5 ks Křen
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 506.7 mg
  • Vláknina 776 mg
  • Vitamín A 776 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kuřete osolíme a opečeme na másle dozlatova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme v troubě.

  • 2

    Měkké kuře vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a přilijeme smetanu. Krátce povaříme.

  • 3

    Do hotové šťávy přidáme nastrouhaný, spařený křen, nasekaný kopr a znovu krátce povaříme.

Komentáře k receptu