Uzené koleno zapečené se zelím a brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 45 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 5923.6 mg
- Vitamín A 5923.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené koleno uvaříme ve velkém hrnci (nejlépe tlakovém) doměkka a vykostíme.
-
2
Zelí propláchneme, překrájíme podle potřeby na menší kousky a podusíme skoro doměkka.
-
3
Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky.
-
4
Zapékací mísu vymažeme tukem (nejlépe z varného skla)a vysypeme strouhankou. Do ní pak střídavě vkládáme vrstvy bramborových plátků, zelí a nakrájeného masa z kolena. Vrstvy vždy dle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Potom vše zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme, až jsou brambory měkké a mají nazlátlou barvu.