Slovenská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 1515 mg
- Vitamín A 1515 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě povaříme.
-
3
Nakonec pokrm zjemníme kyselým mlékem a kouskem másla.