Slovenská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 220 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 polévková lžíce Mléko kefírové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 1515 mg
  • Vitamín A 1515 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě povaříme.

  • 3

    Nakonec pokrm zjemníme kyselým mlékem a kouskem másla.

Komentáře k receptu