Křehký koláč se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Jablka
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 85 mg
  • Vláknina 3278 mg
  • Vitamín A 3278 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, cukru, kůry a žloutků vypracujeme křehké těsto. Vyválíme je na placku a dáme na plech.

  • 2

    Na těsto rozestřeme oloupaná, jemně nastrouhaná jablka s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečený koláč potřeme pevným sněhem z bílků smíchaným s cukrem a ještě dáme zapéci asi na 2 minuty.

Komentáře k receptu