Švédský závitek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mléko kefírové
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Šunka dušená
  • 200 g Telecí kýta
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 367 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a osolíme.

  • 2

    Každý plátek naplníme šunkou a sýrem. Zabalíme do čtverečku, nasuchu opečeme, podlijeme a dusíme.

  • 3

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme.

  • 4

    Nakonec přilijeme kyselé mléko a přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu