Vejce smažená v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej stolní
  • 2.5 dl Kaše luštěninová s cizrnou
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 726.9 mg
  • Draslík 293.4 mg
  • Vláknina 3366.7 mg
  • Vitamín A 3366.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaši z luštěnin ochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou, přidáme 1 vejce a 1 žloutek, najemno nakrájenou cibuli.

  • 2

    Pro zhuštění kaše přidáme strouhanku.

  • 3

    Uvařená vejce oloupeme a obalíme je v připravené směsi. Potřeme ušlehaným vejcem s bílkem a obalíme ve strouhance.

  • 4

    Necháme si rozpálit tuk v pánvi a krátce vejce usmažíme.

  • 5

    Při podávání vejce ozdobíme plátkem citronu. K příloze podáváme vařený brambor a zeleninové saláty.

Komentáře k receptu