Vařený špenát francouzský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 240 g Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 684.6 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát zbavíme ovadlých listů, omyjeme a uvaříme bez pokličky v malém množství osolené vody. Scedíme jej a upravíme na talíře.

  • 2

    Pokrm polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasucho opraženou strouhankou.

Komentáře k receptu