Vařený špenát francouzský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 684.6 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát zbavíme ovadlých listů, omyjeme a uvaříme bez pokličky v malém množství osolené vody. Scedíme jej a upravíme na talíře.
-
2
Pokrm polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasucho opraženou strouhankou.