Dušený celer po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 323.8 mg
- Vláknina 5865 mg
- Vitamín A 5865 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, na kostičky nakrájený celer osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
-
2
Nasucho opraženou mouku rozmícháme v kyselé smetaně, přilijeme k celeru a dusíme do změknutí. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
-
3
Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.