Polévka z hlávkového salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 45 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 3 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 42.4 mg
- Vláknina 1983 mg
- Vitamín A 1983 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Scedíme, vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme.
-
2
Potom do polévky přidáme prolisované brambory. Před podáváním přidáme omytý, na nudličky nakrájený salát, čerstvé máslo a přilijeme kyselou smetanu.