V jaké podobě lze olomoucké tvarůžky připravovat
Vzhledem k tomu, že jde ve své podstatě o klasický sýr, lze tento produkt konzumovat za studena. Samotné tvarůžky jsou totiž produkovány v malých kolečkách, které jsou tlusté zhruba jeden centimetr. Klasickou pochutinou je bezpochyby máslem namazaný chléb, vyskládaný právě touto zrající delikatesou.
Olomoucké tvarůžky však své zastoupení nalezly také v mnohem honosnějším stolování. Zcela běžně je můžete užít při přípravě jakéhokoliv masa, ať už vepřového, hovězího nebo kuřecího. Ona specifická chuť a vonná esence pouze podtrhnou jedinečnost Vámi připravovaného pokrmu. Oddávat se můžete i sladkým dobrotám, které vznikají v kombinaci se šlehačkou nebo banány. Z hlediska možného zpracování se pravděpodobně žádné meze nekladou.
Konzumujte tvarůžky pouze dostatečně uleželé
Pakliže si chcete své olomoucké tvarůžky vychutnat opravdu do sytosti, měli byste je konzumovat v patřičném stavu zrání. Tedy lehce naměklé, potažené žlutou mazlavou vrstvou. Po rozkrojení by měl být střed sýru dostatečně nažloutlý a uleželý, nikoliv bílý, až tvarohový. Teprve poté si dopřejete ten správný požitek z výtečných olomouckých tvarůžků.