Hovězí plátky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 217.6 mg
  • Vláknina 2467 mg
  • Vitamín A 2467 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, maso po obou stranách opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do šťávy přilijeme smetanu a přidáme nasekané kapary. Pokrm dochutíme a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu