Galantina z většího kuřete II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1269 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 646 mg
- Draslík 1325.5 mg
- Vláknina 370.1 mg
- Vitamín A 370.1 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava nádivky :
-
2
Slaninu nakrájíme na kousky, podusíme na ni cibuli a žampióny.
-
3
Umeleme telecí maso, játra a podušené žampióny. Do směsi přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně, osolíme, okořeníme. Rovněž přidáme uzený jazyk nakrájený na kostičky a lanýže. Směs řádně rozmícháme.
-
4
Na zádech rozstřihneme kuře a opatrně nožem oddělujeme maso od kosti. Zároveň vyjmeme vcelku vnitřnosti. Plát masa získaný vykostěním kuřete naplníme nádivkou, sbalíme do tvaru válce a sešijeme po celé délce. Válec následně do plátěného ubrousku, převážeme motouzem a konce pevně zavážeme.
-
5
Galantinu vložíme do vývaru z kostí a při teplotě 75° udržujeme zhruba 2 hodiny. Uvařenou galantinu necháme ve vývaru vychladnout do druhého dne.
-
6
Druhý den galantinu vybalíme.
-
7
Galantinu podáváme studenou a na stejné plátky nakrájenou.