Ravioly s račí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 300 g Rak říční
  • 200 g Rukola
  • 500 g Těstoviny Ravioli
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 228.9 mg
  • Draslík 709 mg
  • Vláknina 13240.2 mg
  • Vitamín A 13240.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Hrášek omyjeme a cca 5min povaříme. Očištěné cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Rucolu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme.

  • 3

    Na rozehřátém másle podusíme cca 5min cukety s mrkví, přidáme hrášek, rucolu, vařené račí maso a smetanu.

  • 4

    Zahříváme cca 5min. Poté dochutíme sherry, pepřem a vmícháme nasekaný kopr.

  • 5

    Omáčkou přelijeme ravioly a podáváme.

Komentáře k receptu