Ravioly s račí omáčkou
Suroviny
- 200 g Hrášek
- 300 g Rak říční
- 200 g Rukola
- 500 g Těstoviny Ravioli
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 228.9 mg
- Draslík 709 mg
- Vláknina 13240.2 mg
- Vitamín A 13240.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Hrášek omyjeme a cca 5min povaříme. Očištěné cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Rucolu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme.
-
3
Na rozehřátém másle podusíme cca 5min cukety s mrkví, přidáme hrášek, rucolu, vařené račí maso a smetanu.
-
4
Zahříváme cca 5min. Poté dochutíme sherry, pepřem a vmícháme nasekaný kopr.
-
5
Omáčkou přelijeme ravioly a podáváme.