Vepřové medailonky Piemont
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 11 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 901.3 mg
- Vláknina 2053 mg
- Vitamín A 2053 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 99.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a zprudka orestujeme cca 1min po každé straně na rozehřátém másle. Poté dopečeme při mírné teplotě cca 6min. Maso ochutíme solí, pepřem, vyjmeme a zabalené v alobalu uchováme teplé.
-
2
Višně necháme okapat na sítě, nasypeme do pánve a podusíme ve vypečené šťávě.
-
3
Vmícháme meruňkovou šťávu a džem, vrátíme zpět maso a zakápneme ho višňovicí. Dlouhou hořící špejlí zapálíme a oflambujeme. Nakonec lehce zalijeme smetanou.
-
4
Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky meduňky a podáváme např. s grilovanou cuketou.