Španělská cibulová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 4 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 37.5 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, které zpěníme na oleji. Zalijeme vývarem z kostky masoxu, opepříme, okyselíme, osolíme a ještě chvíli povaříme.
-
2
Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme malé topinky (nebo můžeme nasucho v topinkovači), které položíme na talíře a zalijeme polévkou.
-
3
Topinky v polévce změknou a krájí se lžící.