Polévka z volské oháňky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hovězí oháňka
  • 2 hrst Nudle domácí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1.5 dl Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 219 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 47.2 mg
  • Vláknina 5703.1 mg
  • Vitamín A 5703.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.

  • 2

    Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.

  • 3

    Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.

  • 4

    Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.

  • 5

    Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.

  • 6

    Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.

  • 7

    Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu