Zadělávané jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 54 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 546.5 mg
- Draslík 569.2 mg
- Vláknina 2381.5 mg
- Vitamín A 2381.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1690.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme maso, zchladíme studenou vodou, rozkrájíme na porce a osolíme.
-
2
Nastrouháme nahrubo 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, přidáme nakrájenou cibuli a vše podusíme na másle.
-
3
Přidáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.
-
4
Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou a necháme povařit.
-
5
Odstavíme z plotny, ihned vmícháme žloutky a podáváme s masem a s nádivkovými knedlíčky (viz. nádivkové knedlíčky).