Zadělávané jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zelenina kořenová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 700 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 546.5 mg
  • Draslík 569.2 mg
  • Vláknina 2381.5 mg
  • Vitamín A 2381.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1690.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme maso, zchladíme studenou vodou, rozkrájíme na porce a osolíme.

  • 2

    Nastrouháme nahrubo 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, přidáme nakrájenou cibuli a vše podusíme na másle.

  • 3

    Přidáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou a necháme povařit.

  • 5

    Odstavíme z plotny, ihned vmícháme žloutky a podáváme s masem a s nádivkovými knedlíčky (viz. nádivkové knedlíčky).

Komentáře k receptu