Jehněčí pečeně na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 400 mg
- Vláknina 1131.3 mg
- Vitamín A 1131.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, odblaníme, zbavíme loje a omyjeme. Osušíme čistou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
-
2
Vložíme do rozehřátého oleje, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna.
-
3
Když se začne maso propékat, posypeme je na kolečka nakrájenou cibulí a občas přeléváme vypečenou šťávou.
-
4
Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu dle potřeby hladkou moukou a zalijeme vodou.
-
5
Maso naporcujeme a při podávání na teplých talířích je přeléváme provařenou šťávou.