Jehněčí pečeně na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 400 mg
  • Vláknina 1131.3 mg
  • Vitamín A 1131.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odblaníme, zbavíme loje a omyjeme. Osušíme čistou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem.

  • 2

    Vložíme do rozehřátého oleje, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna.

  • 3

    Když se začne maso propékat, posypeme je na kolečka nakrájenou cibulí a občas přeléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu dle potřeby hladkou moukou a zalijeme vodou.

  • 5

    Maso naporcujeme a při podávání na teplých talířích je přeléváme provařenou šťávou.

Komentáře k receptu