Skopové dušené v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 49 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 130.2 mg
- Draslík 1667.5 mg
- Vláknina 13385 mg
- Vitamín A 13385 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na kostičky slaninu a rozškvaříme.
-
2
Odblaníme a zbavíme maso loje, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Maso prudce opečeme.
-
3
Vedle masa osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme do poloměkka.
-
4
Potom přidáme očištěnou, spařenou a na větší nudličky nakrájenou kapustu, česnek utřený se solí a necháme dodusit.
-
5
Oloupeme klobásu, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi. Dle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme.
-
6
Podáváme s pečivem nebo chlebem.