Valonský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 314.1 mg
  • Vláknina 3026.3 mg
  • Vitamín A 3026.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety nakrájíme na tenká kolečka a krátce je povaříme v osolené vodě. Necháme okapat.

  • 2

    Připravené cukety promícháme s jemně nakrájeným česnekem, plátky cibule a nasekaným koprem.

  • 3

    Z vody, octa, oleje, cukru, soli a pepře připravíme zálivku. Nalijeme ji na salát a necháme nejméně 1 hodinu odležet.

Komentáře k receptu