Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Maliny
  • 60 g Cibulka jarní
  • 50 g Pampeliškové listy
  • 150 g Mořský ďas
  • 300 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1044.2 mg
  • Vláknina 13218 mg
  • Vitamín A 13218 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy.

  • 2

    Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě.

  • 3

    Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu.

  • 4

    Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple.

  • 5

    Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu.

  • 6

    Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky.

Komentáře k receptu