Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1044.2 mg
- Vláknina 13218 mg
- Vitamín A 13218 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy.
-
2
Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
-
3
Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu.
-
4
Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple.
-
5
Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu.
-
6
Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky.