Těstoviny Campanelle s telecím ragú
Suroviny
- 250 g Hrášek
- 50 g Sýr Parmezán
- 300 g Telecí plec
- 450 g Těstoviny Campanelle
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 8 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 48.7 mg
- Draslík 334.4 mg
- Vláknina 12558.7 mg
- Vitamín A 12558.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nameleme nahrubo a společně s polovinou nadrobno nakrájené cibule a bobkovým listem orestujeme na rozpáleném oleji.
-
2
Poté zaprášíme moukou, zalijeme vínem, šťávou z poloviny citronu a naběračkou vody. Zakryté dusíme na středním plameni cca 15min. Přidáme hrášek a dusíme dalších cca 15min dokud nezměkne.
-
3
Ochutíme solí, pepřem, odstavíme, přidáme nasekanou petrželku, citronovou kůru a nastrouhaný parmazán.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, promícháme s ragú a ihned podáváme.