Těstoviny Campanelle s telecím ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 300 g Telecí plec
  • 450 g Těstoviny Campanelle
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 48.7 mg
  • Draslík 334.4 mg
  • Vláknina 12558.7 mg
  • Vitamín A 12558.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nameleme nahrubo a společně s polovinou nadrobno nakrájené cibule a bobkovým listem orestujeme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Poté zaprášíme moukou, zalijeme vínem, šťávou z poloviny citronu a naběračkou vody. Zakryté dusíme na středním plameni cca 15min. Přidáme hrášek a dusíme dalších cca 15min dokud nezměkne.

  • 3

    Ochutíme solí, pepřem, odstavíme, přidáme nasekanou petrželku, citronovou kůru a nastrouhaný parmazán.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, promícháme s ragú a ihned podáváme.

Komentáře k receptu