Fusilli s parmicí a fazolovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Těstoviny Fusilli
  • 800 g Parmice
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1185.7 mg
  • Vláknina 15267.5 mg
  • Vitamín A 15267.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím slijeme fazole z nálevu, propláchneme a rozmixujeme se solí a pepřem na jemnou omáčku.

  • 3

    Jarní cibulku nakrájíme na kroužky, petrželku nasekáme najemno a společně zpěníme na rozpáleném oleji.

  • 4

    Přidáme 8 filetů parmice nakrájených na proužky a zprudka orestujeme. Podlijeme naběračkou vody z těstovin, promícháme, prohřejeme a udržujeme teplé.

  • 5

    Zbytek filet orestujeme kůží dolů cca 2min v nepřilnavé pánvi.

  • 6

    Fazolovou omáčku rozdělíme na talíře, na ni navrstvíme těstoviny, poklademe rybími filety, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu