Dýňové nákypy s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Dýně
  • 200 g Čekanka
  • 120 g Sýr Ricotta
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 404.3 mg
  • Vláknina 3796.3 mg
  • Vitamín A 3796.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou vývaru, ochutíme hrubou solí a pepřem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje. Poté bobkový list vyjmeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré.

  • 3

    Do vzniklé hmoty zapracujeme vejce, ricottu, přilijeme mléko, přidáme lžíci nastrouhaného parmazánu a ochutíme pepřem.

  • 4

    6 obdélníkových formiček vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme dýňovou směsí, upěchujeme a uhladíme.

  • 5

    Pečeme v troubě předehřáté na 170C cca 20min.

  • 6

    Čekanku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce prohřejeme na rozpáleném oleji spolu se stroužkem česneku, špetkou soli a kouskem feferonky bez semínek.

  • 7

    Na talíře rozdělíme orestovanou čekanku, dýňový nákyp a podáváme.

Komentáře k receptu