Kuře nadívané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 78 g
- Sodík 97332 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 626.1 mg
- Draslík 988.8 mg
- Vláknina 497.7 mg
- Vitamín A 497.7 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme, kůži směrem od volete k tělu prsty hodně uvolníme. Do volete se poté vejde více nádivky. Kuře zevně i uvnitř osolíme.
-
2
Nožem naškrábeme játra, na kousku másla podusíme, přidáme k nim špetku jemně nasekané petrželové natě a krátce osmahneme.
-
3
Máslo se žloutky utřeme do pěny v míse, přidáme předem mlékem navlhčenou housku, vychladlá podušená játra, muškátový květ, sůl a petrželovou nať. Směs řádně rozmícháme a na závěr do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. V případě, že je nádivka příliš řídká, přidáme trochu strouhané žemle.
-
4
Připravenou nádivkou naplníme prostor ve voleti a zašijeme jej. Plníme jej volně, aby nádivka mohla nabývat a kůže nepraskla. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a také ji zašijeme.
-
5
Naplněné kuře nejdříve opečeme rychle po obou stranách a následně pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla.
-
6