Závitky z prsíček perličky v krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Slanina vepřová
  • 2 ks Perlička
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1674 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 262 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 1071.1 mg
  • Draslík 5412.8 mg
  • Vláknina 16843.5 mg
  • Vitamín A 16843.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z prsíček stáhneme kůži, rozpůlíme je a z každé půlky odřízneme tenký plátek. Všechno maso naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Slaninu a fenyklové výhonky najemno nakrájíme, promícháme a směsí potřeme větší plátky prsíček. Přiklopíme je menšími plátky, spodní okraje přehneme nahoru a vytvoříme závitky.

  • 2

    Polovinu brambor nakrájíme na tenké plátky, přelijeme olejem, ochutíme solí a posypeme najemno nasekaným rozmarýnem.

  • 3

    Zbytek brambor nastrouháme nahrubo, osolíme, promícháme se lžící oleje a lžící strouhaného sýru.

  • 4

    Plech vyložíme pečicím papírem, naaranžujeme na něj dvě hnízda z bramborových plátků, na ně položíme závitky a na maso navrstvíme strouhané brambory.

  • 5

    Pečeme cca 30min v troubě předehřáté na 190C.

  • 6

    Hotové závitky s křupavou krustou ihned podáváme.

Komentáře k receptu