Kuře v marinádě
Suroviny
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 dl Víno bílé
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 75 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 336.1 mg
- Draslík 865.4 mg
- Vláknina 1895.8 mg
- Vitamín A 1895.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou.
-
2
Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.
-
3