Uzené maso v kysaném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1888 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 136.6 mg
  • Draslík 890.5 mg
  • Vláknina 13900.2 mg
  • Vitamín A 13900.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem, vložíme plátky vařených brambor, okmínujeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Potom na brambory klademe plátky vařeného uzeného masa a pokryjeme je kysaným zelím podušeným na slanině a cibuli. Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu