Pečený bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1221 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 71 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 433.9 mg
- Draslík 1518.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem.
-
2
Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova.
-
3
Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím.