Králík pečený s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Králičí maso
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 1506.3 mg
  • Vláknina 27549.8 mg
  • Vitamín A 27549.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka. Drobně rozkrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, vložíme na ni připraveného králíka. Přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Následně sundáme poklici a králíka dáme zčervenat do rozehřáté trouby.

  • 2

    Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a mírně povaříme.

Komentáře k receptu