Čínská polévka s locikou a tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 115 g Locika salátová
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1236 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 439.1 mg
- Vláknina 10851.8 mg
- Vitamín A 10851.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do předehřáté pánve dáme olej a tofu. Osmažíme dohněda. Scedíme a necháme okapat na ubrousku.
-
2
Na pánev do výpeku dáme jarní cibulku nakrájenou napříč,česnek nakrájený na tenké proužky a mrkev nakrájenou na tenká kolečka. Necháme asi 2 minuty smažit, přidáme zeleninový vývar,suché sherry, sójovou omáčku,cukr a lociku.
-
3
Minutu povaříme na mírném ohni a podáváme.