Rýžový salát s nakládanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4808 kcal
- Sacharidy 430 g
- Tuky 296 g
- Sodík 415769 mg
- Bílkoviny 151 g
- Uhlovodany 430 g
- Cholesterol 469.2 mg
- Draslík 2674.5 mg
- Vláknina 168256 mg
- Vitamín A 168256 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 66.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařenou rýži do měkka scedíme a dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Necháme okapat,přendáme do salátové mísy.V misce rozšleháme olej,citronovou šťávu a vařený žloutek,přidáme ančovičky a rozmícháme do hladké zálivky.Přidáme tuňáka rozsekaného na kousky,kapary a vypeckované a najemno nakrájené olivy.Podle chuti osolíme a opepříme.Takto připravenou zálivkou přelijeme rýži a jemně promícháme.Před podáváním ozdobíme nakládanou zeleninou.