Bavette s chobotnicí a cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 65198 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 616.6 mg
- Vláknina 5020.3 mg
- Vitamín A 5020.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotnici nakrájíme ostrým nožem na malé kousky.Na velkou pánev dáme 4 lžíce oleje a na něm restujeme najemno nasekaný česnek.Přidáme chobotnici a na mírném ohni vaříme 25 minut za častého míchání.Do pánve přidáme cuketu,petržel a vývar a vaříme 15 minut.Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny do změknutí.Dobře je scedíme a přidáme na pánev k chobotnici,ochutíme pepřem /větší dávkou/ a přidáme zbývající olej.Promícháme a podáváme horké.