Bavette s chobotnicí a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Chobotnice
  • 300 g Cuketa
  • 500 g Bavette
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 65198 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 616.6 mg
  • Vláknina 5020.3 mg
  • Vitamín A 5020.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnici nakrájíme ostrým nožem na malé kousky.Na velkou pánev dáme 4 lžíce oleje a na něm restujeme najemno nasekaný česnek.Přidáme chobotnici a na mírném ohni vaříme 25 minut za častého míchání.Do pánve přidáme cuketu,petržel a vývar a vaříme 15 minut.Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny do změknutí.Dobře je scedíme a přidáme na pánev k chobotnici,ochutíme pepřem /větší dávkou/ a přidáme zbývající olej.Promícháme a podáváme horké.

Komentáře k receptu